Liga 3 are două promovate, iar celelalte serii urmează să dispute baraj

Campionatul ligii a 3-a din România a fost „înghețat”! Propunerea Departamentului Competiții al FRF a fost adoptată de Comitetul de Urgență din 11 mai, iar această decizie urmează să fie aprobată în viitoarea ședință a Comitetului Executiv.

Sezonul actual al ligii a 3-a se încheie înainte de termen, cu 16 meciuri disputate din totalul de 30, din cauza pandemiei provocate de virusul COVID-19. Astfel, liga a 3-a nu va avea nicio retrogradată, iar echipele care vor promova în divizia a doua vor fi echipele de pe prima poziție, cu un avantaj mai mare de 3 puncte. Dacă echipele se află la egalitate sau un avantaj de maximum 3 puncte, atunci se va disputa baraj.

mai multe rezultate la cautarea "Campionatul Ligii a treia este înghețat"
FCU Craiova promovează în Liga a doua

FC U CRAIOVA și AEROSTAR BACĂU primele promovate

FC U Craiova, liderul din Seria a 4-a avea un avans uriaș, cu 42 de puncte, în timp ce urmăritoarea, Șoimii Lipova cumulaseră numai 29 de puncte. Astfel, echipa anternată de Eugen Trică promovează în al doilea eșalon fotbalistic din România.

Aerostar Bacău, lider în Seria 1, cu același număr de puncte, ca și cealaltă promovată, 42, revine în Liga a 2-a după doar un an. Echipa antrenată de Petre Grigoraș, Foresta Suceava, era în spate cu 7 puncte, lucru care le prelungește viața în liga a treia.

SCANDAL pentru meciurile de baraj

Celelalte trei serii rămase aveau parte de dueluri tensionate pentru a doua jumătate a sezonului. Din cauza deciziei de a se juca baraj, au apărut și multe contre între cluburi.

În seria a doua, Slobozia avea 3 puncte avans față de Ulmu (37p), dar aici lucrurile par să se fi înțeles, nu au fost dispute în media, iar cei de la Ulmu chiar visează frumos la o promovare istorică în liga a doua. Vasile Tîrșolea, finanțatorul clubului a declarat că dacă vor promova, doresc să ajungă la un acord cu Primăria din Călărași pentru a disputa meciurile pe stadionul Dunării.

Tensiune există în seria a 5-a, unde Recea se simte nedreptățită de această variantă. Florin Gherasim, președintele maramureșenilor a declarat că „Ar fi normal să se respecte meritul sportiv. Este ciudată varianta barajului şi nu mi se pare normal şi corect să se dispute baraj„. Aceștia au un avans de două puncte, în fața celor de la Baia Mare, care sunt mulțumiți de decizia Federației „Ținând cont că mai erau de disputat 14 etape, în joc fiind 42 de puncte, diferența de două puncte din acest moment fiind nesemnificativă, eu spun că barajul e cea mai bună și cea mai corectă departajare. Acest lucru îl spuneam și dacă eram pe primul loc. Tot același punct de vedere îl aveam.

mai multe rezultate la cautarea "Campionatul Ligii a treia este înghețat"
Meciul din tur dintre Baia Mare și Recea, încheiat 1-1

Cel mai mare scandal izbucnit în urma acestei decizii, este între echipele de pe primele două poziții, din seria a treia, Progresul Spartac și CSM Slatina, care au același număr de puncte, 37. Barajul dintre cele două a început cu o serie de contre în comunicate postate, în mediul online. Progresul susține că varianta aleasă de federali, nu le-a fost propusă, în timp ce oltenii îi acuză pe bucureșteni de minciună și dezinformare. Totodată, aceștia se bucură de decizie „Se decide pe teren, nu într-o formă artificială. Vrem să câștigăm”

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email