Țapul Hennes, cel mai iubit animal din Koln

mai multe rezultate pe Google la cautarea "mascota fotbal"

Țapul Hennes este cel mai iubit animal din Koln. Mascota echipei locale va lipsi pentru prima dată, în ultimii 12 ani, de la un meci oficial, duminică, când va avea loc primul meci al echipei, după pauza cauzată de pandemia mondială.

Federația de fotbal din Germania ia toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19. Bundesliga este primul campionat important care se reia, așa că oficialii au decis ca meciurile să se dispute fără spectatori. Koln este nevoită să joace fără cel mai iubit animal al orașului, din motive de protecție a igienei.

12 ani de la ultimul meci fără mascotă

În 2008, Hennes al VII-lea a lipsit de la două meciuri ale echipei sale, ambele victorii, contra Hoffenheim 3-1 și Mainz 2-0. De asemenea, a lipsit și la ceremonia de sărbătorire a promovării în Bundesliga. Atunci, animalul a suferit de o problemă de osteoartrită.

mai multe rezultate la cautarea "Hennes Koln"
Hennes VII

Legenda mascotei Hennes

Mascotele au apărut în fotbal de foarte mult timp, dar un țap? Pare puțin neobișnuit.

Totul a început în anii 1950, când Koln sărbătorea a doua aniversare, iar toată lumea era costumată, iar peisajul părea al unui carnaval. Directorul de atunci al clubului a ales să aducă un țap la sărbătoare, prezentându-l drept talismanul norocos al echipei. Suporterii și oamenii din Koln au apreciat această inițiativă și au decis că acesta trebuie să rămână mascota clubului.

Hennes Weisweiller, managerul clubului de la acel moment a adoptat țapul, iar, astfel animalul a fost botezat cu prenumele conducătorului! Acesta este modul în care, Hennes, mascota a luat viață.

mai multe afisari la cautarea "Koln mascota"
Actuala mascotă, Hennes IX

Hennes, cel mai iubit animal din Koln

Hennes este tratat ca un rege, în oraș. El are o locație specială la Gradina ZOO, o doamnă prietenă și își petrece timpul la shooting-uri foto. De asemenea, țapul a jucat și într-un film german, într-un rol de victimă a unei crime. De asemenea, are un îngrijitor privat. Ca sa fim sinceri, Hennes este un fel de Dumnezeu al Koln-ului.

Chiar dacă de-a lungul anilor, țapii s-au schimbat, Hennes nu a murit niciodată. Fanii și suporterii mereu au votat pentru urmașul titulaturii de mascotă a clubului comunității. În prezent, s-a ajuns la al 9-lea urmaș al „tronului” ocupat de cel mai iubit animal din oraș.

lensa.ro

2 comentarii la „Țapul Hennes, cel mai iubit animal din Koln”

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email