Messi și debutul de coșmar la națională

În prezent, Messi este câștigătorul a 6 Baloane de Aur, 4 trofee de Liga Campionilor și 10 de La Liga. Pentru echipa națională a Argentinei acesta are 138 de selecții în care a înscris 70 de goluri. Se află pe locul al 3-lea în topul celor mai selecționați argentinieni, după Javier Mascherano și Javier Zanetti și pe locul 1 în ceea ce privește golurile marcate, dar Lionel nu a avut parte de un debut de care să își aducă aminte cu plăcere

Pe 15 august 2005, Messi, doar rezervă in acel moment, intra pe teren în minutul 63 al amicalului dintre Ungaria și Argentina, de la Budapesta, în locul lui Lisandro Lopez. În iunie abia împlinise 18 ani și Jose Pekerman, selecționerul Argentinei din acel moment, i-a oferit debutul.

Numai că în mai puțin de un minut de când intrase pe teren, mai exact 43 de secunde, Messi a fost trimis la cabine de arbitrul german Markus Merk. Micuțul magician l-a depășit printr-un dribbling pe Vilmos Vanczak și în încercarea de a scapă de adversarul maghiar, Messi l-a lovit cu cotul peste față.

A văzut roșu direct, deși a contestat decizia, susținând că de fapt nu l-a lovit intenționat pe Vanczak.

Lionel Messi consolat de selecționerul Jose Pekerman

„Nu a fost așa cum am visat că va fi. L-am depășit (Vanczak), dar el m-a apucat și eu am încercat să mă eliberez și să înaintez dar arbitrul a considerat că l-am faultat”.

Hernan Crespo a sărit să îi ia acestuia apărarea. Fostul atacant de la AC Milan a criticat decizia arbitrului, și a adăugat că Messi nu a făcut nimic greșit. „Imaginați-vă că asta s-a întâmplat la 18 ani. Arbitrul a făcut o greșeală și a afectat tot spiritul echipei și performanța acesteia”.

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email