Nouă ani de când Mihai Neșu are o nouă viață

Durerea lui Mihai Neșu

În urmă cu 9 ani, pe 10 mai 2011, lumea a fost îngrozită de accidentarea lui Mihai Neșu. O zi neagră, care l-a lăsat paralizat pe fundașul stânga al celor de la Utrecht. Era un simplu antrenament înaintea ultimei etape din sezon. Un duel mai tare între român și Alje Schut s-a finalizat cu vertebra cervicală ruptă și o viață complet nouă, legată de căruciorul cu rotile.

Câteva luni i-au trebuit până a reînceput să vorbească și mai apoi să își miște parțial brațul drept. Au urmat ani grei pentru “bișon”, plini de depresie, dezamăgiri și deziluzii, dar s-a regăsit în credința față de Dumnezeu.

mai multe rezultate pe Google Image la cautarea "Nesu"

Mi-am dorit toată viaţa sa fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Şi a doua cea mai mare, să am fooooaarte mulţi bani. Ce să fac cu ei? Nu ştiu! Nu mi-am dat seama nici acum. Nu ştiu de ce mi s-a întâmplat asta (n.r. accidentarea). Pe mine m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun. Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal. Voiam să demonstrez tuturor că, deși eram mic și firav, mă pot lupta cu oricine de la egal.

Mihai Neșu despre cum s-a regăsit, în credința pentru Dumnezeu

Unul dintre cei mai talentați fundași stânga ai generației lui

Mihăiță Neșu s-a născut la Oradea și a început fotbalul profesionist la Steaua București, timp în care a cucerit 3 titluri de campion al României și 2 supercupe. A avut și 8 prezențe în echipa națională. În 2008, Utrecht l-a cumpărat în schimbul a 1.2 milioane de €.

mai multe rezultate la cautarea pe Google "Mihai Nesu"
Neșu, împotriva echipei la care s-a format, Steaua București

În primul sezon, din Olanda s-a impus pe poziția de titular și a fost ales drept “cel mai bun fundaș stânga din Eredivisie”, în fața unor jucători precum Giovanni van Bronckhorst sau Urby Emanuelson. A acumulat pentru echipa din țara lalelelor 104 meciuri în care a marcat 2 goluri și a oferit 2 pase de gol. A fost votat recent de către fanii celor de la Utrecht în cel mai bun prim 11 din istoria echipei, alături de jucători precum Dirk Kuyt sau Dries Mertens.

Când viața îți dă lămâi, trebuie să știi sa faci limonadă din ele

Acest motto i se potrivește perfect lui Mihai Neșu, care a știut cum să renască după drama pe care a trăit-o. A înființat o Fundație, care îi poartă numele și prin care ajută copiii cu dizabilități. Peste 100 pacienți are la centrul de recuperare din Oradea. În Decembrie 2019 a lansat o campanie pentru strângerea de fonduri necesară construirii celui mai modern complex de terapie destinat copiilor cu probleme neuromotorii.

Respect etern și multă sănătate, Mihai Neșu!

Mai multe rezultate pe google la cautarea "nesu accidentare"
Neșu omagiat de fanii olandezi, la câteva zile după accidentare
lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email