5 momente memorabile cu Andrea Pirlo

De-a lungul carierei, „arhitectul”, a oferit fotbalului multe momente excepționale. Astăzi, fostul fotbalist împlinește 41 de ani și vă prezentăm 5 momente memorabile cu Andrea Pirlo, din cariera sa fabuloasă.

Andrea Pirlo s-a retras oficial din fotbal în 2017, punând capăt vieții sale de fotbalist care s-a întins pe o perioada de 22 de ani.

Pirlo și-a făcut debutul la prima echipă a Bresciei la numai 16 ani. A rămas la Brescia până în sezonul 1997-98 și apoi s-a transferat la Inter. Antrenorul care l-a descoperit, Mazzone, îl folosea ca și mijlocaș defensiv.

A semnat pentru AC Milan în 2001 și aici, Ancelotti îl folosea regulat pe poziția de „playmaker”. Pirlo a semnat cu Juventus în 2011 fiind liber de contract și a fost unul dintre cele mai bune transferuri din istorie. Conte a început să-l joace în linia de 3, alături de Arturo Vidal și Marchisio. Acest lucru i-a permis lui Pirlo să-și continue rolul de dramaturg profund. S-a alăturat echipei din MLS, New York City în 2015 și „și-a atârnat ghetele în cui” în 2017.

Pirlo se poate mândri și cu trofeele pe care le-a obținut în cariera lui, iată-le pe cele mai importante :

  • Cupa Mondială ( 2006 )
  • 3 x Fotbalistul Italian al Anului ( 2012, 2013, 2014 )
  • 2 X Liga Campionilor ( în 2003 și 2007 cu AC Milan )
  • 6 x Serie A ( 4 cu Juventus și 2 cu Milan )

CELE MAI MEMORABILE MOMENTE DIN CARIERA LUI ANDREA PIRLO :

5. „PANENKA” din penalty contra Angliei în sferturile EURO 2012

Italia s-a duelat cu Anglia în sferturile de finală de la Euro 2012. Jocul s-a încheiat cu o remiză fără gol după prelungiri și s-a ajuns la penalty-uri. Când Montolivo a ratat penalty-ul înaintea lui Pirlo, italianul a fost sub mari presiuni. Joe Hart a încercat să-l intimideze pe italian, dar Pirlo a stat calm și „și-a expus opera de artă”. L-a batjocorit pe Joe Hart cu o „panenka”. După penalty-ul său, Anglia a ratat următoarele două penalty-uri și a fost eliminată din turneu.

4. GOL FABULOS DE LA 40m CONTRA PARMEI – 2010

Pe tot parcursul carierei, Pirlo era letal când avea mingea la picior. Unul dintre cele maifrumoase goluri ale sale a venit împotriva lui Parma în 2010, când a deschis scorul pentru AC Milan de la aproape 40 de metri, lovind „vinclul” din dreapta al porții. El și-a așezat mingea cu măiestrie și nu i-a dat nicio șansă portarului. Nu uitați să urmăriți și reacția lui Ronaldinho.

3. Momente memorabile cu Andrea Pirlo – ASSIST LEGENDAR DE 35 METRI PENTRU BAGGIO – 2001

Pirlo își juca excelent rolul de pasator. A oferit de-a lungul carierei 159 de pase decisive, dar cea mai senzațională i-a oferit-o legendarului Baggio. O boltă lungă de 35 metri l-a lăsat pe italian singur cu portarul și înscriind golul. Chiar și astăzi, Roberto Baggio recunoaște că golul său favorit a fost cel pe care l-a marcat în 2001 pentru Brescia contra lui Juventus.

2. GOL DIN LOVITURĂ LIBERĂ LA A 100-A SELECȚIE – 2013

Pirlo a marcat o mulțime de lovituri libere frumoase de-a lungul carierei sale. Totuși, cel pe care l-a marcat împotriva Mexicului pe legendarul stadion „Maracana” iese în evidență, deoarece a fost a 100-a selecție pentru „Azzurri”. Lovitura liberă a deschis calea Italiei spre o victorie cu 2-1 contra Mexicului la Cupa Confederațiilor din 2013. Ce modalitate de a sărbători a 100-a selecție pentru Italia!

1. Momente memorabile cu Andrea Pirlo – ASSIST PENTRU GROSSO – 2006 (SEMIFINALĂ CUPA MONDIALĂ)

Italia și Germania s-au întâlnit în semifinalele Cupei Mondiale din 2006. Ambele echipe porneau cu șanse egale. Germania a avut ocaziile mai mari, dar Buffon a menținut Italia în joc. Meciul se ducea spre loviturile de pedeapsă, dar în minutul 119 Pirlo a avut alte planuri și a forțat Germania să duca mingea în corner. Din acest corner, mingea a ajuns la italianul cu numărul „21”, Pirlo care i-a pasat mingea aproape de careul mic lui Fabio Grosso pentru gol.

Poti comanda cartea lui Pirlo, aici

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email