O echipă din Danemarca i-a invitat pe fani la meci pe Zoom

Un club care joacă în Superliga daneză a găsit o modalitate inteligentă de a-i aduce pe fani pe stadion, prin intermediul Zoom menținând totuși distanțarea socială în mijlocul pandemiei COVID-19.

Joi, AGF Aarhus i-a găzduit pe rivalii locali, Randers FC. Deși niciun fan nu putea participa pe stadion, aceștia au fost totuși prezenți. Mii de suporteri au fost atrași pe stadion prin mai mult de 500 de întâlniri pe Zoom. (cea mai tare aplicație de comunicare video la momentul actual)

Clubul a pus la punct un ecran uriaș de-a lungul unei părți a stadionului și a invitat fanii să se alăture și să urmărească împreună meciul din casele lor. Ecranul măsura 9 metri înălțime și o impresionantă lățime de 131 de metri. Ofițerul de presă AGF Aarhus, Søren Carlsen, a declarat pentru Yahoo Sports că ideea le-a venit dintr-o emisiune de la televiziunea daneză, care a luat spectacole de la artiști și i-a împletit împreună cu fanii care cântau acasă.

Clubul a făcut 556 de apeluri pe Zoom, fiecare având câte 18 fani pe întâlnire. În total la meci au fost prezenți peste 10 000 de fani virtuali.Suporterii și-au pus hainele de stadion și au început să își încurajeze favoriții și și-au manifestat emoțiile. Prin tribuna virtuală, fanii au putut fi văzuți și auziți,

Tradiție și istorie

Aarhus Gymnastikforening (AGF Aarhus) este unul dintre cele mai vechi cluburi sportive din Danemarca. Inițial a fost fondat pentru secția de gimnastică în anul 1880, iar ulterior, în 1902, a fost înființată și secția de fotbal. AGF este unul dintre cele mai titrate cluburi din Danemarca cu 5 titluri naționale și 9 cupe (performera competiției). Ceres Arena (stadionul celor de la Aarhus) are o capacitate de 19 443 de locuri.

„Se presupune că fotbalul trebuie urmărit împreună pe stadion, deci, bineînțeles, am încercat să facem acest lucru posibil.”

a declarat Carlsen

Cele mai tari echipamente IT, aici

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email