Reacțiile cluburilor de Liga a 2-a

În videoconferința dintre FRF și cluburile de Liga 2, desfășurată pe 13 mai, s-a decis modul în care actualul sezon, ediția 2019/2020, va fi încheiat, informație anunțată în exclusivitate de Liga2.ro. Au fost propuse trei variante, iar conducătorii au aprobat cu 15 voturi din 18 pentru cel de-al treilea scenariu. Reacțiile echipelor de Liga 2 au fost împărțite

Astfel, se va juca play-off între primele șase echipe, cele care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1, acestea urmând a intra în competiție cu punctele înjumătățite, iar restul vor rămâne în vacanță până la următoarea ediție a Ligii 2, urmând să nu retrogradeze nimeni.

  • UTA AradCS MioveniTurris Oltul Turnu MăgureleCampionii FC ArgeșPetrolul Ploiești și Rapid vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare. În play-off se va intra cu punctele acumulate în primele 24 de etape înjumătățite.
  • Fiecare echipă va avea cinci meciuri, câte unul cu fiecare adversară din play-off. Primele trei clasate, adică UTA, CS Mioveni și Turris, vor avea și avantajul de a juca trei jocuri pe teren propriu și două în deplasare. Determinarea ordinii jocurilor se va face prin tragere la sorți.
  • Pe 4 iulie ar trebui să înceapă play-off-ul cu primul meci, iar antrenamentele din data când vrea fiecare echipă, începând de la 15 mai. Celelalte etape vor avea loc în datele de 11 iulie18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul pentru promovarea în Liga 1 e programat pe 5 august.
mai mute afisari pentru cautarea "Liga 2 play off"
Scenariile Ligii a doua

După prezentarea celor trei scenarii, FRF a cerut cluburilor să voteze varianta pe care o preferă. Dunărea Călărași a votat pentru scenariul 1, UTA și Metaloglobus s-au abținut, iar celelalte 15 cluburi au votat pentru scenariu 3. Nimeni nu a fost de acord cu scenariul 2, care ar fi adus un număr egal de meciuri pentru toate echipele.

Răzvan Burleanu: ”Este cea mai bună decizie acest scenariu 3 pe care îl susțineți într-o majoritate covârșitoare”

Președintele FRF, Răzvan Burleanu

UTA ARAD

Lazlo Balint, antrenor : Sunt foarte dezamăgit de această decizie total discriminatorie, care avantează cinci echipe și dezavantajează total una, pe UTA. Înjumătățirea punctelor în mijlocul sezonului asta înseamnă! Furt calificat!

UTA a demonstrat în acest sezon că este cea mai bună echipă din liga a doua, că își merită acel avans din fruntea clasamentului și, sub nicio formă, nu va accepta să fie călcată în picioare!!! Nimeni nu a băgat capul în pământ, dimpotrivă, toți s-au arătat dispuși să lupte pe teren împotriva acestei decizii discriminatorii”

mai multe afisari la cautarea "Antrenor UTA"
Laszlo Balit, antrenor UTA

CS MIOVENI

Claudiu Niculescu, antrenor : “UTA are tot dreptul să fie supărată, și noi am fi fost foarte supărați, ne-am câștigat punctele, așa cum și le-au câștigat și ceilalți. Dacă nu sunt de acord, ce? Ce se întâmplă? Mi se pare normală decizia în ceea ce îi privește pe cei de la locul 2 în jus, dar pentru UTA nu este just. UTA are tot dreptul să se considere nedreptățită, dar să promoveze direct nu era normal, mai sunt puncte puse în joc. Dacă matematic nu ești promovat, trebuie să joci”

Dumitru Olteanu, Președinte Consiliul Director: „Petrolul, Rapid au interes să reia competiţia, dar riscă să pună acest interes înaintea sănătăţii jucătorilor. Aşa, închizi sezonul şi te pregăteşti pentru noul sezon, nu îl compromiţi şi pe ăla…

mai multe afisari la cautarea "Niculescu antrenor"
Claudiu Niculescu, antrenor CS Mioveni

TURRIS TURNU MAGURELE

Erik Lincar, antrenor : ”Din punctul meu de vedere, suntem o echipă dezavantajată, la fel cum e și UTA. Avem un meci în minus, nu s-a luat vreo decizie în sensul acesta, dar nu avem ce face. Poate la finalul play-off-ului, dacă avem șansa să fim la egalitate de puncte, pe locul 1, 2 sau 3, să se ia în calcul că am pornit cu un meci mai puțin. Sper să se stabilească și aceste mici reglementări.

În cazul de față, sunt avantajate Petrolul, Rapid și Pitești , prin înjumătățirea punctelor. Nu mai avem ce să facem, nu stăm să plângem. Vom lupta. Pentru mine, jucătorii pe care îi am sunt niște exemple și își doresc să joace și să-și câștige meciurile drept. Nu stăm să protestăm, dar punctul acesta ne dezavantajează clar. Așteptăm să vedem ce se întâmplă în următoarele două săptămâni, să începem cantonamentul.”

mai multe afisari la cautarea "antrenor turris"
Erik Lincar, antrenor Turris

FC ARGES

Cristian Gentea, Președinte: „Sunt foarte mulţumit pentru că s-a votat acest sistem. Practic nu ni s-au luat cele 3 puncte câştigate pe teren în meciul cu Snagovul. Singurele echipe care se consideră nedreptăţite sunt UTA, care şi-a înjumătăţit avansul de puncte pe care îl avea şi Turris Turnu Măgurele, care avea un meci mai puţin decât celelalte competitoare.

PETROLUL PLOIESTI

Costel Enache, antrenor : ”Lucrurile pot fi urmărite din mai multe aspecte. Și noi am gândit o groază de scenarii și fiecare a încercat să tragă spre scenariul care îl avantajează. Asta e regula și trebuie să profităm.

Oamenii (de la UTA) cred că se simt puțin frustrați pentru că au avut un avantaj destul de mare, dar pentru cinci meciuri cred că avantajul este bunAm calculat și scenariul cu opt echipe în play-off, iar locul 1 juca împotriva locului 8. E o situație inedită, negândită și e destul de greu să găsești o modalitate să mulțumești pe toată lumea. Cineva e dezavantajat de toate aceste lucruri, dar sunt regulile impuse de FRF și noi am acceptat. Ne pregătim pentru ceea ce urmează”

mai multe afisari la cautarea "antrenor Petrolul"
Costel Enache, antrenor Petrolul

FC RAPID :

Ovidiu Burcă, Președinte : ”Pentru a exista echitate, trebuie înjumătăţite punctele. Da, poate că UTA se poate considera nedreptăţită, dar aşa şi celelalte echipe se pot arăta nemulţumite. Mereu unii vor fi nemulţumiţi, asta e clar.

Play off cu înjumătăţire de puncte este cea mai bună soluţie, dar nu numai pentru noi, că suntem implicaţi, ci şi pentru toţi cei care sunt de la locul 2 până la locul 8. E o situație specială și se impun măsuri speciale. UTA rămâne principala favorită la câștigarea campionatului”

Florin Manea, director sportiv: „Ce se vaita UTA atat? S-au injumatatit punctele, dar sunt cinci meciuri. Daca in 5 meciuri nu poti mentine un avans de 5 puncte, nu meriti sa fii in Liga 1! Au 6 puncte fata de noi din 15 cate sunt puse in joc. Fa un calcul matematic: 13 puncte si 14 meciuri sau 6 puncte si 5 meciuri? Aleg oricand a doua varianta. Sunt multe puncte. Cu un meci castigat si doua egaluri, ei promoveaza”.

mai multe afisari la cautarea "presedinte Rapid"
Ovidiu Burcă, Președinte Rapid

U Cluj, Daniel Stanciu, director executiv: Cea mai importantă era promovarea și era normal ca cele șase să aibă șanse să lupte la promovare. Și ele fac un efort uriaș, dar ai o miză foarte importantă, peste 1,2 milioane de euro din drepturi tv. UTA, care este de departe cea mai bună, este nedreptățită, dar în orice scenariu ar fi existat echipe nedreptățite. Totuși, UTA este avantajată că nu s-a anulat sezonul și că poate promova”

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email