Revine Bundesliga!

Revine Bundesliga, dar fără spectatori! Considerat de mulți specialiști drept cel mai spectaculos campionat din punct de vedere al golurilor și al stilurilor de joc, campionatul german este primul, dintre cele de top, care își reia activitatea, în urma pauzei cauzată de pandemia coronavirusului.

Nicio echipă din Berlin sau estul Germaniei nu a câștigat vreodată Bundesliga

După cum se știe, Germania a fost împărțită în două, până în 1990. Practic, partea dein vest și cea din est reprezentau două țări diferite, deși, în esență, oamenii aveau aceeși limbă, tradiții, obiceiuri și idealuri. Precum, România și Republica Moldova.

Din același motiv, existau și două campionate diferite, iar după unificare, cele două ligi s-au transformat într-una, Bundesliga. Dar, aceasta era predominantă cu echipe din vest, precum Bayern, Borussia Dortmund sau Stuttgart.

mai multe afisari la cautarea "echipe bundesliga"
Câteva echipe care arată diferența dintre vest și est

1992 – Primul sezon cu echipe din vest și est

Sezonul 1991-1992 a fost câștigat de VFB Stuttgart, dar a fost unic pentru faptul că, vesticii și esticii s-au putut întâlni în același campionat. Doar 2 echipe din est au fost introduse, Dynamo Dresda și Hansa Rostock, aceasta din urmă retrogradând la finalul anului.

Bayern – liderul detașat al titlurilor

Bayern Munchen este cel mai titrat club din Bundesliga, din 1992 încoace. A cucerit titlul de 17 ori, în ultimele 28 sezoane. Este uluitor, pentru că, clubul înființat la 1900 avea în palmares numai 12 titluri, până la unificare. Pare că a fost de bun augur pentru ei.

De altfel, Bayern este singurul club care a avut cel puțin un reprezentant la fiecare finală de Campionat Mondial, din 1982, până în prezent. Toți acești jucători i-am trecut în articol, trebuie doar să apeși aici

mai multe afisari la cautarea "Bayern Munchen campioni bundesliga"
Bayern Munchen sărbătorește titlul, în 1994

Numai 5 echipe au mai luat titlul, în Bundesliga

În toată această perioadă de supremație a lui Bayern, numai 5 echipe și-au putut strecura în vitrină, titlul de campioană. Acestea sunt:

  • Borussia Dortmund – campioană de 5 ori, în 1995, 1996, 2002, 2011, 2012.
  • VFB Stuttgart – campioană de 2 ori, în 1992 și 2007.
  • Werder Bremen – campioană în 1993 și 2004.
  • Kaiserslautern – campioană în 1998
  • Wolfsburg – campioană în 2009.

Leipzig – singura candidată pentru a aduce gloria în est

RB Leipzig este una dintre cele mai frumoase echipe ale sezonului în Bundesliga și, chiar din Uefa Champions League. Chiar dacă clubul este foarte urât, în Germania, din cauza asocierii cu Red Bull, acesta poate fi primul care poate aduce titlul în partea de est a țării.

Trupa lui Julian Nagelsmann este pe locul 3, la 5 puncte de liderul Bayern și la o singură lungime de Borussia Dortmund. Rămâne de văzut dacă aceștia vor reuși să spargă acest „blestem” al echipelor din est!

Să ne bucurăm că revine Bundesliga!

lensa.ro

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email