Trent Alexander Arnold – un fotbalist cu adevărat inteligent

“Nu contează cât de bun ești, mentalitatea ta trebuie să fie corectă. O mulțime de jucători tineri, din cauza asta greșesc și asta am tot văzut de a lungul timpului, jucători care APROAPE au ajuns acolo, dar nu au putut reuși din cauza mentalității greșite.”

Dovada vie că în fotbal e nevoie să gândești și în afara tiparelor clasice este Trent Alexander Arnold. Momentul rămas în istoria fotbalului, cornerul executat de Tee din semifinala Champions League, în timp ce apărarea Barcelonei ”dormea” este cel mai bun exemplu pentru a demonstra că în momentele de tensiune: nu forța, nu viteza, nu flexibilitatea ci capacitatea de a gândi contează. După acest moment, Jurgen Klopp a recunoscut că va regreta toată viața faptul că deși a văzut mii de ore de fotbal, a ratat cel tare moment din istorie…

Povestea de început

Alexander Arnold s-a născut în anul 1998, în West Derby, suburbia unde Liverpool își pregătește jucătorii la antrenamente. Mediul favorabil, pasiunea pentru fotbal moștenită de la tatăl lui, au dus la apropierea de Liverpool F.C și era doar o chestiune de timp până când Trent va debuta la echipa de juniori.

  Cu siguranță am pățit cu toții să așteptăm mai mult un autobuz și să sosească în stație două în același timp. Acest lucru este valabil pentru mulți oameni, dar nu și pentru Trent Alexander Arnold, el a trebuit să aștepte 14 ani pentru un al doilea autobuz.

evomag.ro

 “A trebuit să aștept 14 ani pentru un al doilea autobuz. Într-un final, când autobuzul mult așteptat a venit m-am urcat direct în el, dar cu o medalie de Champions League la gât și ținând în mână cel mai râvnit trofeu al cluburilor, chiar pe străzile din Liverpool, pe străzile unde am fost crescut.”

“Nici cuvântul magic, nici cuvântul ireal nu sunt cuvinte potrivite pentru a descrie ce am simțit atunci.Îmi place să citesc, dar nu am întâlnit niciodată un cuvânt care se apropie de ce am simțit în varful autobuzului”.

“Nu a fost pentru prima data când am văzut trofeul Champions League în orașul meu. În 2005 mă urcasem pe acoperișul casei și am așteptat o eternitate să văd autobuzul lui Liverpool, cineva a strigat: Vine! În acel moment, firele de păr mi s-au ridicat, iar când Steven Gerrard a ridicat trofeul, oamenii au explodat de bucurie, așa zarvă nu am mai întâlnit niciodată.Trofeul din 2005 ne definește clubul.”

La vârsta de 6 ani, Trent Alexander Arnold știa deja ce vrea să facă.Voia să devină jucător la Liverpool și să fie într-unul din autobuzele acelea. Cu siguranță, nu era singurul care își dorea asta, nu era ceva unic. Liverpool își făcea datoria atât pe plan profesional, căștigând trofeul, dar și pe plan emotional, conturând vise pentru tineri.

Legătura strânsa cu frații săi

Deși se certa tot timpul cu cei 2 frați ai săi, Marcel și Tyrel, aceștia aveau o pasiune comună: Liverpool F.C. Mama lor le permitea să se joace cu mingea oriunde doreau ei, dar cu condiția de a îi avea  în vedere întotdeauna. Atunci când nu aveau minge, cei 3 frați improvizau și construiau o minge din celofan sau din șosete înrolate.

”Îmi amintesc că atunci când eram copil și mă plimbam cu mașina alături de familia mea prin oraș, am văzut pe geam, Anfield. M-am tot holbat la acea clădire, gândidu-mă la ce e acolo, ce e în interior. Nu a durut mult și în Aprilie 2005, mama ne-a dus la stadion: în Sferturi vs. Juventus cu Buffon, Cannavaro, Nedved, Ibra. Nopțile europene la Anfield sunt altfel. Să fiu cu adevărat pe stadion, mi s-a părut ireal. Încerci să iei totul, speri doar să îți amintești totul și mâine dimineață.

Un moment ce mi-a rămas puternic tipărit în minte a fost când băieții de minge au ieșit spre cercul central în număr de 20 și au început să fluture acel steag roșu și masiv. Atunci am auzit și imnul Champions League, timp de 2 minute am stat stană de piatră. Apoi am auzit You Never Walk Alone…m-am îndrăgostit imediat. Știam ce o să fac cu viața mea și că o să susțin tot timpul această echipă. Mi-au dat motivație și inspirație, au câștigat un joc important prin voleul lui Luis Garcia.Nu am dormit toată noaptea”.

”E amuzant, eu cu frații mei voiam să ne întrecem în permanență, atunci când ploua, adică mai tot timpul, eram blocați în casă și făceam competiție din jocuri fără sens. Tatăl nostru, că să ne oprească ne-a arătat o tablă de șah.Așa am descoperit șahul și a fost genial, deoarece șahul necesită aceeași strategie și competivitate ca și fotbalul.Acel sentiment pe care îl aveam când știam că o să îi termin pe frații mei la șah era incredibil, privirea lor, AH!”

Pasiunea pentru șah

Pasiunea pentru șah, la fel ca și cea pentru fotbal, a rămas până în prezent. Alexander Arnold, în timpul deplasărilor de la Liverpool juca șah cu Ben Woodburn. În timpul deplasărilor de la națională, joaca cu Eric Dier. Mai mult decăt atât, Arnold a disputat o partidă de șah cu campionul mondial, Magnus Carlsen. Desigur că a pierdut, dar șansele ca acesta să câștige meciul sunt egale cu șansele ca Magnus Carslen să centreze mai bine decât Arnold. Totuși, a rezistat timp de 17 mutări, o prestație bună în comparație cu Bill Gates, care a pierdut în 71 de secunde împotriva campionului.

”Să fii capabil să îți pui adversarul în anumite situații și să îî vezi cum fac față. Mă ajută să mă testez în moduri diferite. Este un joc mental care mă ajută să cresc. De multe ori aplic strategii din fotbal pe tabla de șah și invers.

”Lumea mă întreabă tot timpul despre acel corner.Cred că lumea așteaptă o poveste nebună. Dar adevărat este că acel corner a fost produsul gândirii noastre pe moment, mentalității noastre, nimic exersat înainte.”

Prin acel corner, visul lui Alexander Arnold s-a îndeplinit. O sclipire de geniu și autobuzul a venit îmbrațișându-se cu lacrimi de bucurie cu cei 2 rivali ai lui din copilărie.

”Urmărește-ți visurile pe care le ai! Dă tot ce poți să devină realitate.”

elefant.ro

”Nu uita cine ești, de unde ești și de oamenii care te-au ajutat să îți atingi obiectivele.Fără acestea, nimic nu ar fi posibil”!

lensa.ro

6 comentarii la „Trent Alexander Arnold – un fotbalist cu adevărat inteligent”

Lasă un comentariu

Instagram
Follow by Email